Bursa Çocuk Üniversitesi Demirci merkez kampüsümüz 300 öğrenci kapasiteli bir anaokuludur ve birçok atölyeden oluşmaktadır. Üniversitemiz matematiği sevdiren Mathazone Forest (Matematik Ormanı), doğru beslenmeyi öğreten Foody sınıfı, özgüvenlerini geliştiren etkinlikleri gerçekleştirdiğimiz Kids Arena, zekalarının kıvrımlarını çalıştırmayı destekleyen akıl oyunları ve bilim laboratuvarı, yetenek geliştirme atölyesi, hayal güçlerini geliştiren ışık oyunları odası, bale odası, konferans salonu, ilerideki meslekleri konusunda onlara yol gösterecek yetenek geliştirme, spor ve aktivite merkezi, müzik-orff atölyesi, ekoloji alanı, hayvanat bahçesi, aynalı atölye, masal parkı, hayal bahçesi, oyun parkları, organik tarım alanı, yüzme havuzu gibi özel tasarlanmış açık alanı ile şehrin trafiğinden uzak ve yeşillikler içinde bol oksijenli bir ortamda konumlanmış okulumuzla çocuklarımıza farklı bir eğitim yolunu açmaktayız. Ayrıca “Play to learn off” eğitim programı ile çocuklarımızın yetenekleri küçük yaşta keşfedilerek ebeveynleri bilinçli bir şekilde yönlendirmekteyiz.

Üniversitede tüm çocuklarımız eğlenerek, güven duyarak, kendini tanıyarak, bağımsızlıklarını koruyarak, toplum içinde var olmayı öğrenerek, sosyal ve duygusal yetkinliklerini, yaratıcıklarını geliştirerek tüm etkinlik atölyelerinde, alanında uzman branş öğretmenleri eşliğinde eğitim almaktadır.

Erken çocukluk dönemi, çocuğun gelişiminde, kişiliğinin oturmasında, sağlıklı bir birey olarak yetişmesinde temel yapı taşlarının atıldığı kritik bir dönemdir. Çünkü çocuğun bilişsel, sosyal, bedensel ve duygusal gelişiminin büyük bir bölümü ilk 6 yıl, içerisinde tamamlanmaktadır.

Oyun bu dönemde öğrenme ve akademik başarının temelidir. Bu yaşlardaki eğitim ve oyun eksikliğinin sonraki yıllarda telafisi neredeyse imkansızdır. Çocuğun ihtiyaçlarının bu dönemde karşılanmaması, çocuğun gelecekteki hayatında davranış problemlerine, zihinsel ve fiziksel gelişimde gerileğe neden olabilmektedir.

Bursa Çocuk Üniversitemizde sınıf içi ve etkinlik atölyeleri çocukların gelişimlerini en üst düzeye çıkarmayı hedefleyen materyallerle donatılmıştır. Her yaş grubu için hazırlanmış program çerçevesinde öğretmenlerimizin çocuklara rehberlik yaptığı, bilinç altlarına çocukların dönemlerine ait olumlu ve güzel kodlamalar yerleştirmeyi amaç edindiği ve model olduğu çocuk merkezli eğitim öğretim yapılmaktadır.

cocukuni
mathazone